Waar en hoe laat wordt de loting voor de Conference League uitgezonden?

Waar en hoe laat wordt de loting voor de Conference League uitgezonden?

30 augustus om 09:00
Laatste update: 30 augustus om 09:00

Vrijdag 30 augustus staat onder meer in het teken van de UEFA Conference League 2024/2025. De vernieuwde groepsfase, nu omgedoopt tot de League-fase, belooft een spannend seizoen voor de 36 deelnemende clubs. Waar kun je deze loting live volgen? VoetbalNieuws dient als je tv-gids!

Conference League-loting kijken

De opzet van de Conference League is dit seizoen flink op de schop gegaan. In plaats van de traditionele groepsfase, wordt er nu gewerkt met een League-fase. Elke club speelt zes wedstrijden, drie thuis en drie uit. De loting is dit jaar extra complex en wordt voor het eerst uitgevoerd met behulp van een supercomputer, die razendsnel de zes tegenstanders voor elk team bepaalt. Ajax speelt mogelijk in deze fase als het onverwachts de 1-4 voorsprong tegen Jagiellonia Bialystok in de Europa League play-offs uit handen geeft.

Hoe laat begint de loting van de Conference League?

De loting voor de UEFA Conference League begint vrijdag 30 augustus om 14.30 uur in Monaco. Je kunt deze live volgen op Ziggo Sport en Ziggo Sport Free. Heb je al een Ziggo Sport Free account? Log dan in op Ziggo GO of stem af op kanaal 14 als je TV van Ziggo hebt. VoetbalNieuws doet tevens verslag van de loting. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.