Romano: Gimenez geeft Nottingham Forest definitieve 'nee'

Romano: Gimenez geeft Nottingham Forest definitieve 'nee'
28 augustus om 15:43

De transfersoap tussen Santiago Gimenez en Nottingham Forest lijkt definitief ten einde te zijn. Fabrizio Romano meldt zojuist dat de Mexicaanse spits van Feyenoord een definitieve 'nee' heeft verkocht aan de Premier League-club. Daarmee is een eventuele overstap naar Engeland van de baan.

Forest was lang in de markt voor Gimenez, met een transferbedrag dat dik boven de dertig miljoen euro zou liggen. Verschillende geluiden suggereerden al dat Gimenez een overstap naar Engeland niet zag zitten, maar woensdag werd bekend dat er een delegatie van de club onderweg zou zijn naar Rotterdam om een laatste poging te wagen. Die heeft voor hen dus niet positief uitgepakt.

Desondanks is het aanblijven van Gimenez bij Feyenoord deze zomer nog allerminst zeker. De goalgetter werd in de voorbije dagen tevens in verband gebracht met Bayer Leverkusen en ESPN meldde dat hij een avontuur elders nog altijd ziet zitten. Dat lijkt dan wel voor vrijdag 23.59 uur te moeten gebeuren, omdat dan alle transferwindows in de topcompetities sluiten.

Gimenez staat sinds 2022 onder contract in Rotterdam. Feyenoord betaalde destijds zes miljoen euro voor hem aan Cruz Azul. Sindsdien speelde de 23-jarige aanvaller negentig officiële wedstrijden voor de club, waarin hij goed was voor 53 goals en dertien assists. Gimenez' contract bij Feyenoord loopt nog tot medio 2027, met een geschatte marktwaarde van veertig miljoen euro.