Hoe zit het met de transfer van Lutsharel Geertruida naar Aston Villa?

'Aston Villa moet spelers verkopen om transfer Geertruida te betalen'

28 augustus om 18:40
Laatste update: 28 augustus om 18:40

Aston Villa moet financieel ruimte maken om de transfer van Lutsharel Geertruida af te kunnen ronden. De verkoop van Braziliaanse centrumverdediger Diego Carlos zou daarin een grote rol spelen. Momenteel ligt er een bod van 35 miljoen euro in Rotterdam.

Hoewel de transfer er volgens Engelse media snel aan zit te komen lijkt Aston Villa toch problemen te hebben met het financiële plaatje. The Daily Telegraph weet te melden dat er eerst verkocht moet worden voor de deal door kan gaan. Dat The Villains zo snel handelen heeft ook te maken met het blessureleed van Matty Cash, met de veelzijdigheid van Geertruida kan hij ook als rechtsachter spelen en dus geldt hij als topprioriteit, weet het medium.

Centrale verdediger Carlos kan mogelijk de belangrijkste schakel zijn in de transfer. 'Carlos staat voor een onzekere toekomst onder Emery en Villa hoopt hem voor de transferdeadline van vrijdag een nieuwe club te vinden.' Ook Belgische middenvelder Dendoncker moet eraan geloven. 'Leander Dendoncker, de middenvelder, vertrekt ook, hetzij op huurbasis of permanent', aldus The Daily Telegraph.

In de transferzomer van 2022 betaalde Aston Villa 31 miljoen euro aan Sevilla voor de diensten van de 31-jarige. Hij speelde 41 officiële wedstrijden in het shirt en scoorde daarin één keer. Tevens leverde de Braziliaan één assist af. Het is nog onduidelijk of er ook een geïnteresseerde partij in Carlos is, maar wil de transfer van Geertruida spoedig plaatsvinden zal hij wel verkocht moeten worden.