Wild gerucht: Geertruida woensdag al gekeurd voor recordtransfer naar Aston Villa

Wild gerucht: Geertruida woensdag al in Engeland voor medische keuring
27 augustus om 15:21
Laatste update: 27 augustus om 15:27

Lutsharel Geertruida staat op het punt om een recordtransfer te maken van Feyenoord naar Aston Villa. Volgens bronnen van HITC is de deal nagenoeg rond en wordt de Nederlander morgen al medisch gekeurd in Birmingham.

Feyenoord en Aston Villa zijn volgens de bron akkoord gegaan met een transfersom van 35 miljoen pond, wat neerkomt op ongeveer 41,5 miljoen euro. Dit bedrag betekent dat Feyenoord voor het eerst in zijn geschiedenis een speler voor meer dan veertig miljoen euro verkoopt. De overstap van Geertruida, die vorig seizoen een transfer naar Red Bull Leipzig op het laatste moment zag mislukken, wordt naar verwachting snel afgerond. De club uit Birmingham hoopt woensdag al de medische keuring te kunnen houden.

De defensieve aanwinst van Aston Villa lijkt het vertrek van Matty Cash voor te bereiden, die steeds meer in verband wordt gebracht met een transfer. Geertruida kan zowel als rechtsback en als centrale verdediger uit de voeten, wat hem een waardevolle toevoeging maakt voor het team van Unai Emery, dat zich opmaakt voor een druk seizoen in de Champions League. Mocht het tot een transfer komen is het een nieuwe mijlpaal in de carrière van de 23-jarige international.