Ajax haalt Weghorst binnen: dit zegt Valentijn Driessen over het beleid

Ajax haalt Weghorst binnen: dit zegt Valentijn Driessen over het beleid

29 augustus om 10:14

Ajax staat op het punt Wout Weghorst te presenteren, maar Valentijn Driessen, chef voetbal bij De Telegraaf, toont zich kritisch. Hij vraagt zich af of de club wel weet waar ze mee bezig zijn, gezien de aanwezigheid van spitsen Brian Brobbey en Chuba Akpom.

Driessen benadrukt dat de aanstaande transfer van Weghorst, die overkomt van Burnley, het einde zou kunnen betekenen voor Akpom en mogelijk zelfs voor Brobbey. "Je hebt Brobbey en Weghorst en die twee kun je niet samen laten spelen," zegt Driessen. Hij vermoedt dat Ajax niet goed heeft nagedacht over deze keuzes, vooral omdat Brobbey onlangs bijna te koop werd aangeboden door de club.

Trainer Francesco Farioli lijkt nog steeds vertrouwen te hebben in Brobbey, ondanks de onzekerheden. Tijdens een recente persconferentie bevestigde Farioli dat Brobbey als nummer negen aan de aftrap zal verschijnen in het komende duel. Hij benadrukte dat de spits een belangrijk onderdeel van het team is en dat er alles aan wordt gedaan om hem volledig fit te krijgen, zodat hij een cruciale rol kan spelen in het seizoen. Toch blijft de vraag of de interne concurrentie met Weghorst voor onrust zal zorgen binnen de selectie van Ajax.

De komst van Weghorst zet Akpom waarschijnlijk op het tweede plan. Volgens Tim van Duijn van Voetbal International lijkt een last-minute verhuur voor Akpom het meest logische scenario. Hij denkt dat een Turkse of Griekse club de nieuwe bestemming van Akpom kan worden. Hiermee rijst de vraag of Ajax binnenkort afscheid zal nemen van beide spitsen, of toch nog een verrassende wending in petto heeft.