Wie is Asger Sörensen, de mogelijke vervanger van Geertruida bij Feyenoord?

Wie is Asger Sörensen, de mogelijke vervanger van Geertruida bij Feyenoord?
30 augustus om 20:30
Laatste update: 30 augustus om 20:30

Asger Sörensen staat hoog op het lijstje bij Feyenoord als vervanger van de vertrokken Lutsharel Geertruida. De Deense verdediger staat momenteel onder contract bij Sparta Praag en is dus een oude bekende van trainer Brian Priske. VoetbalNieuws.nl schetst je een profiel van deze speler.

Wie is Asger Sörensen?

Asger Strømgaard Sörensen, geboren op 5 juni 1996 in Virklund, Denemarken, is een 28-jarige centrale verdediger die momenteel uitkomt voor Sparta Praag. Met zijn imposante lengte van 1,91 meter en ervaring op diverse niveaus in Europa, heeft Sörensen zich ontwikkeld tot een betrouwbare kracht in de defensie.

Clubcarrière
Sörensen begon zijn voetbalcarrière bij Virklund Boldklub en stapte vervolgens over naar Silkeborg, waarna hij zich aansloot bij de jeugdopleiding van FC Midtjylland. Zijn professionele debuut volgde al snel, maar hij werd in januari 2014 opgepikt door het Oostenrijkse Red Bull Salzburg. Bij Salzburg speelde hij voornamelijk voor het zusterteam, FC Liefering, waar hij ondanks enkele blessures regelmatig in actie kwam. Na een succesvolle uitleenperiode bij Jahn Regensburg in de 2. Bundesliga, besloot hij in 2019 om definitief naar Duitsland te verhuizen en tekende hij een contract bij 1. FC Nürnberg.

Na drie seizoenen in Duitsland maakte Sörensen in 2022 de overstap naar Sparta Praag. Hier vond hij al snel zijn draai en speelde hij een cruciale rol in het veroveren van de Tsjechische landstitel in zijn eerste seizoen. Zijn solide optredens leverden hem de titels 'Verdediger van het Jaar' en 'Beste Buitenlandse Speler' op, wat zijn status als topverdediger in de Tsjechische competitie bevestigde.

Geschikte vervanger Geertruida
Met zijn sterke fysieke aanwezigheid, ervaring in Europese competities en eerdere samenwerking met hoofdtrainer Brian Priske, lijkt Sörensen een geschikte kandidaat om Geertruida te vervangen, die zijn transfer naar RB Leipzig te pakken heeft. Feyenoord heeft reeds geïnformeerd naar de voorwaarden voor een mogelijke transfer na het vertrek van Geertruida moet Sörensen zo snel mogelijk de stap maken naar Rotterdam-Zuid om de Feyenoord-defensie te versterken.