loting Feyenoord Champions League

Feyenoord moet aan de bak: ontmoetingen met Manchester City, Bayern en Benfica

29 augustus om 19:10
Laatste update: 29 augustus om 19:10

Feyenoord weet waar het aan toe is in de Champions League. De loting van de Champions League heeft de Rotterdammers gekoppeld aan onder meer Manchester City en Bayern München.

Het moment waar menig supporter op wachtte, was donderdagavond eindelijk daar. Feyenoord zat in pot drie en wist van tevoren dat zij enkel PSV niet zou treffen. De UEFA introduceerde dit seizoen een nieuwe opzet en daarom is er dit jaar sprake van één grote poule in plaats van acht losse groepen. Door de nieuwe opzet kon men wel gekoppeld worden aan twee ploegen uit de eigen pot en dat zijn Lille en RB Salzburg geworden. De absolute krakers worden echter gespeeld tegen Manchester City en Bayern München.

Feyenoord zal nu wachten op het speelschema dat de UEFA zaterdag bekend maakt. De beste acht ploegen kwalificeren zich direct voor de knockout-fase van het toernooi. De nummers negen tot en met 24 spelen play-offs voor de knock-outfase. De nummers 25 tot en met 36 zijn direct uitgeschakeld. Over drie weken staat de eerste wedstrijd in de poulefase al op het programma.

Wedstrijden Feyenoord

Manchester City - Feyenoord
Feyenoord - Bayern München
Feyenoord - Leverkusen
Benfica - Feyenoord
Feyenoord - RB Salzburg
Lille - Feyenoord
Feyenoord - Sparta Praag
Girona - Feyenoord