Dit is hoe lang Ajax Berghuis moet missen vanwege zijn blessure

Dit is hoe lang Ajax Berghuis moet missen vanwege zijn blessure
29 augustus om 20:01

Ajax zal het de komende vier weken zonder Steven Berghuis moeten stellen, zo maakte trainer Francesco Farioli bekend voorafgaand aan de Europa League-wedstrijd tegen Jagiellonia Bialystok. Berghuis, die deze week geblesseerd raakte tijdens een training, onderging woensdag een MRI-scan om de ernst van de blessure vast te stellen.

De 32-jarige aanvallende middenvelder zal naar verwachting een maand aan de kant staan. Farioli benadrukte tegenover Ziggo Sport dat Berghuis gemotiveerd is om snel terug te keren en dat hij al hard werkt aan zijn herstel. "Hij heeft gelukkig de interlandperiode om aan zijn herstel te werken", aldus Farioli. De afwezigheid van Berghuis betekent dat hij de aankomende wedstrijden tegen FC Utrecht en Fortuna Sittard moet missen. Als alles volgens plan verloopt, kan hij mogelijk terugkeren in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Ondanks het gemis van Berghuis kan Ajax wel rekenen op Steven Bergwijn, die volgens Farioli fit genoeg is om te starten tegen Jagiellonia Bialystok. "Hij wordt elke week beter en voelt zich goed," zei de trainer over Bergwijn, die de afgelopen twee weken weer met het team heeft getraind.