Met welke spelers wil PSV zich versterken?

PSV wil snel handelen: dit zijn de huidige toptargets voor de Eindhovenaren

30 augustus om 08:10
Laatste update: 30 augustus om 08:10

PSV gaat een drukke Transfer Deadline Day tegemoet. De Eindhovenaren willen nog verschillende spelers aan zich binden, maar moeten doorschakelen na het mislopen van Ko Itakura. Wie zijn de huidige toptargets van PSV? VoetbalNieuws.nl legt het uit.

Waar PSV hoopte op een rustig transferwindow en het er ook lang naar uitzag dat dit ging lukken moet Earnest Stewart kort voor Transfer Deadline Day toch nog aan de bak. De Eindhovenaren verloren Jordan Teze en verschillende blessures zorgen ervoor dat de spoeling achterin erg dun is voor Peter Bosz. Verschillende spelers passeerden al de revue, maar naast Itakura liepen de Eindhovenaren ook Sepp van den Berg en Mikayil Faye mis. Toch is nog niet alle hoop verloren.

Waarom liep PSV Itakura mis?

Oud-Eredivisie verdediger Itakura was na de misgelopen deals van Van den Berg en Faye het nieuwe toptarget. PSV trok alles uit de kast en legde zelfs een torenhoog bod neer bij Borussia Mönchengladbach. Had de transfer doorgang gevonden dan was de Japanner de duurste inkomende transfer ooit geweest voor de Eindhovenaren, maar zo ver kwam het niet. Uiteindelijk was het sportief directeur Roland Virkus van Die Fohlen die de stekker uit de deal trok. Er lag toen een bod van achttien miljoen euro inclusief bonussen, weet Sky Sports Deutschland te melden. Toch was het niet genoeg, maar PSV was ook niet de enige geïntreseerde partij. 

Met welke verdedigers wil PSV zich versterken?

Wederom moet Stewart dus op een ander paard wedden en ditmaal komt hij uit bij Rick Karsdorp en Adamo Nagalo. 'Na Karsdorp, die de beoogde nieuwe rechtsback is van de landskampioen, lijkt Nagalo de tweede aanwinst te gaan worden', schrijft De Telegraaf. Daarin is de krant niet het enige medium die dat meldt, want ook het Eindhovens Dagblad meldt de interesse in beide spelers. 'PSV wil Karsdorp voor een jaar en schakelt alsnog door naar verdediger Nagalo', kopt die krant. Daarmee zou de technisch directeur meteen tweemaal toeslaan.

Waar eerdere deals voor centrale verdedigers steeds klapten, lijkt het nieuwe toptarget van de Eindhovenaren snel in het vliegtuig te kunnen stappen. 'Nagalo is vermoedelijk voor zo'n zeven miljoen euro op te pikken bij het Deense FC Nordsjaelland, waarmee PSV over de prijs gaat onderhandelen', aldus het ED. De optie om hem te kopen, is al eerder door een speciale ‘dealmaker’ al neergelegd bij PSV en de salariseisen waren toen geen enkel probleem. Daarmee is de zaak binnen een minuut persoonlijk rond, als het nodig is. Wel moet Nagalo nog medisch gekeurd worden, maar daarvoor is tijd genoeg.'

Ook Karsdorp zal mogelijk snel te zien zijn op het trainningsveld. 'PSV hoopt op korte termijn tot overeenstemming te komen met Karsdorp', verklaart De Telegraaf verder. 'De 29-jarige rechtsback bereikte donderdagochtend een akkoord met AS Roma over ontbinding van zijn contract. Later op de dag werd duidelijk dat PSV in vergevorderde onderhandeling is met de oud-Feyenoorder over een contract. De verwachting is dat Karsdorp snel een medische keuring zal ondergaan om na het weekend aan te kunnen sluiten bij PSV op het trainingsveld.'