'PSV was akkoord met transfer van twintig miljoen voor Itakura'

'PSV had akkoord voor Itakura, maar richt zich nu op Nagalo'

29 augustus om 23:59
Laatste update: 29 augustus om 23:59

PSV is er niet in geslaagd om de Japanse verdediger Ko Itakura naar Eindhoven te halen. Ondanks intensieve onderhandelingen heeft Borussia Mönchengladbach de stekker uit de transfer getrokken. De Telegraaf meldt dat PSV inmiddels weer denkt aan Adamo Nagalo als defensieve versterking. 

Itakura zelf was enthousiast over een overstap naar PSV en wilde graag in de Champions League spelen. De onderhandelingen verliepen aanvankelijk voorspoedig, maar op het laatste moment besloot Borussia de deal te annuleren. PSV had zelfs al een bod van twintig miljoen euro neergelegd, waarmee de Duitsers aanvankelijk akkoord gingen, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De Duitse club kon geen geschikte vervanger voor Itakura vinden en besloot daarom de 27-jarige verdediger niet te laten gaan.

Voor PSV is dit een flinke tegenvaller, vooral omdat eerder ook al een transfer van Sepp van den Berg naar Eindhoven mislukte. De 22-jarige Nederlander koos voor een overstap naar Brentford voor meer dan dertig miljoen euro, ver boven het bedrag dat PSV bereid was te betalen. Volgens De Telegraaf heeft PSV inmiddels zijn zinnen gezet op Nagalo. De verdediger van Nordsjaelland staat al langer in Eindhoven op de radar. Nagalo heeft zelf ook wel oren naar een PSV-transfer. Volgens eerdere berichten moet de speler tussen de zeven en acht miljoen gaan kosten. 

De zoektocht naar een nieuwe centrale verdediger gaat nu verder. PSV heeft tot maandagavond de tijd om een geschikte centrale verdediger aan trekken. Daarbij wordt volgens het Eindhovens Dagblad ook gekeken naar transfervrije spelers, die tot 3 september vastgelegd kunnen worden, de deadline voor de Champions League-inschrijvingen. Ook de optie om Patrick van Aanholt als nieuwe linksback te halen, ligt nog op tafel, maar zal snel afgerond moeten worden.