Alles over Andreas Skov Olsen, het nieuwe target van Feyenoord

Wie is Skov Olsen, de 33-voudig Deens international waar Feyenoord op jaagt?

2 september om 10:45
Laatste update: 2 september om 10:45

Feyenoord wil van Andreas Skov Olsen zijn nieuwe rechtsbuiten maken. De Rotterdammers zijn volgens 1908.nl concreet geworden voor de aanvaller van Club Brugge. Wie is de 24-jarige Deen eigenlijk? VoetbalNieuws.nl zet hem voor je in de spotlights

Achtergrond en spelersinformatie

Skov Olsen wordt op 29 december 1999 geboren in Hillerod, een Deense plaats. De aanvaller doorloopt de jeugdopleiding van Alsønderup SG&I, waarna hij door FC Nordsjaelland wordt opgepikt. Daar maakt hij in 2017 zijn debuut in de hoofdmacht, maar zijn eerste doelpunt volgt wat later in 2018. Na twee seizoenen in Denemarken met 22 goals in 41 wedstrijden besluit Bologna om hem op te pikken voor zes miljoen euro.

Het avontuur in Bologna loopt niet zo hoe Skov Olsen had gehoopt. In zeventig wedstrijden maakt Skov Olsen er drie en dat doet de Italiaanse club besluiten om hem in 2022 voor hetzelfde bedrag van de hand te doen aan Club Brugge. In België groeit Skov Olsen wel uit tot een aardige sensatie. Momenteel staat de teller in 71 wedstrijden op 27 treffers en mede daardoor heeft hij nu de belangstelling van Feyenoord gewekt.

Ook in het Deense nationale elftal speelt Skov Olsen een rol van betekenis. De buitenspeler maakte al drie eindtoernooien mee: het EK 2021, WK 2022 en EK 2024. Skov Olsen kwam op die eindtoernooien niet tot scoren, maar deed dat in zijn overige interlands wel. In 33 interlands wist hij acht keer het net te vinden.

Contractsituatie, situatie en markt

Skov Olsen ligt nog tot en met de zomer van 2026 vast bij Club Brugge en vertegenwoordigt een marktwaarde van liefst achttien miljoen euro. Dat is al het dubbele van het uitgaande transferrecord van Feyenoord. Skov Olsen is daarnaast ook basisspeler in België, wat het voor de Rotterdammers wel eens een lastig verhaal zou kunnen maken om hem los te weken. Het is ook niet zo dat Club Brugge al een vervanger in huis heeft gehaald. Er werd wel een buitenspeler gehaald met Christos Tzolis, maar hij speelt aan de linkerflank. Wel hebben de Belgen eventueel nog langer de tijd om de markt op te gaan, want deze sluit daar pas op 6 september.

Wat voor speler is Skov Olsen?

Skov Olsen is met zijn 1,87 een lange speler die bekend staat om zijn dribbel en goede schot. Het is een rechtsbuiten die ervan houdt om naar binnen te komen. Eventueel zou Skov Olsen ook rechts op het middenveld kunnen spelen of als linksbuiten, maar die positie geniet niet zijn voorkeur. Bekijk hieronder een compilatie van Skov Olsen.