'Ajax bereikt akkoord met Wolves: Forbs op huurbasis naar de Premier League'

Update: Romano laat 'here we go' los, Forbs verlaat Ajax voor de Premier League

30 augustus om 20:50
Laatste update: 30 augustus om 20:50

Carlos Forbs gaat Ajax verlaten. De buitenspeler vertrek op huurbasis naar Wolverhampton Wanderers die in de huurdeal een koopoptie van 13.5 miljoen euro hebben opgenomen, meldt The Athletic

Wolves zat al enige tijd achter Forbs aan. De Premier League-club was op zoek naar een vervanger van Pedro Neto en enkele weken geleden kwam al naar buiten dat Forbs de beoogde opvolger was. Na weken van onderhandelen hebben Ajax en Wolverhampton nu een deal bereikt. De Portugees, die afgelopen jaar voor veertien miljoen euro overkwam van Manchester City, zal in eerste intantie op huurbasis vertrekken naar Wolverhampton. De Premier League-ploeg heeft een koopoptie van 13,5 miljoen euro opgenomen in de deal.

De koopoptie van 13,5 miljoen euro is opvallend. Olympique Lyon zou naar verluid al een bod van vijftien miljoen euro hebben uitgebracht en door het vertrek van Forbs naar Wolves zouden de Amsterdammers na een jaar verlies maken op de aanvallen. Zelf zette de Portugees al weken in op een vertrek en daarmee ziet Forbs dus zijn wens in vervulling gaan.

Update: Fabrizo Romano weet het zeker: Forbs verlaat Ajax en gaat tekenen bij Wolves. De aanvaller zit al in het vliegtuig, deelt de transferexpert met een exclusieve foto.