'Hierom vergroot de zaakwaarnemer-switch van Forbs de transferkansen voor Ajax'

'Hierom vergroot de zaakwaarnemer-switch van Forbs de transferkansen voor Ajax'

27 augustus om 08:59

Carlos Forbs, de Portugese aanvaller van Ajax, heeft vlak voor het sluiten van de transferperiode besloten om van zaakwaarnemer te wisselen. Vanaf nu worden zijn belangen behartigd door Sports CMG, zo meldt transferexpert Fabrizio Romano. Die stap zou wel eens de weg kunnen vrijmaken voor een vertrek bij Ajax, aangezien meerdere Premier League-clubs interesse tonen.

Waarom wisselt Carlos Forbs van zaakwaarnemer?

Forbs, die vorig jaar voor veertien miljoen euro overkwam van Manchester City, heeft een moeizaam eerste seizoen achter de rug in Amsterdam. Ondanks een veelbelovende start zakte zijn niveau, waardoor hij uiteindelijk op de bank belandde. In totaal kwam hij tot drie doelpunten en vijf assists in 32 wedstrijden. Met een geschatte marktwaarde van acht miljoen euro, blijft hij echter een interessante optie voor Engelse clubs, mede dankzij zijn home grown-status.

Volgens Romano houden clubs als Wolverhampton Wanderers en Leeds United de situatie van Forbs scherp in de gaten. Wolverhampton zou hem zien als een mogelijke vervanger voor Pedro Neto, die naar Chelsea vertrok. Leeds United zou de Ajacied graag willen aantrekken na het vertrek van Crysencio Summerville.

Ajax hoopt dat er in de laatste dagen van de transferperiode nog een deal gesloten kan worden, waarmee de club broodnodige financiële middelen kan binnenhalen. De komende dagen zullen beslissend zijn voor de toekomst van Forbs bij Ajax.