Zaakwaarnemers Koopmeiners spreken zich uit over Atalanta: "Poppenkast en leugens"

Dit zeggen de zaakwaarnemers van Koopmeiners over Atalanta na moeizame transfer
31 augustus om 12:20

Teun Koopmeiners heeft na weken van intensieve onderhandelingen zijn gewenste overstap naar Juventus voltooid. Atalanta Bergamo hield de transfer aanvankelijk tegen, ondanks eerdere toezeggingen. In De Volkskrant blikken e zaakwaarnemers van Koopmeiners terug op de turbulente transfer. 

De overgang van Koopmeiners naar Juventus ging uiteindelijk na een lange transfersoap toch door voor een bedrag van ruim zestig miljoen euro, waardoor Koopmeiners de duurste Nederlandse transfer van deze zomer werd. De zaakwaarnemers van Koopmeiners, Karel Jansen en Bert Baving, lieten in De Volkskrant weten dat de onderhandelingen allesbehalve soepel verliepen. "Het woord cazzo (klootzak) is tijdens de onderhandelingen veel gevallen," zegt Jansen.

"Het was een poppenkast. Atalanta had een mondelinge toezegging gedaan voor deze zomer, nadat de transfer naar Napoli vorig jaar was geblokkeerd. Die toezegging waren ze vergeten. Het werd een kwestie van zwartmaken en leugens." Koopmeiners meldde zich begin augustus ziek door alle spanningen. De middenvelder was vastberaden om naar Juventus te vertrekken. "Na drie prachtige jaren bij Atalanta wilde hij naar Juventus," vervolgen de zaakwaarnemers. "Het is jammer dat zo'n succesverhaal geen mooi einde heeft gekregen."

Atalanta nam uiteindelijk kil afscheid van Koopmeiners met een bericht dat later werd aangepast. Juventus ziet in de 26-jarige middenvelder uit Castricum een belangrijke aanwinst. Koopmeiners zelf is blij met zijn overstap en zei bij zijn presentatie: "Ik ben heel gelukkig. Forza Juve."