Dit zijn de genomineerden voor Eredivisie Speler van het Jaar 2023/24

Dit zijn de genomineerden voor Eredivisie Speler van het Jaar 2023/24

2 september om 18:35
Laatste update: 2 september om 18:35

Maandagavond 2 september worden de prestigieuze Eredivisie Awards uitgereikt. Tijdens deze jaarlijkse show strijden de beste spelers van het afgelopen seizoen om de titel 'Eredivisie Speler van het Jaar'. De genomineerden zijn al bekend, en de concurrentie is moordend. VoetbalNieuws vertelt je er meer over.

Genomineerden Eredivisie Speler van het Jaar

Dit jaar maken vijf spelers kans op de felbegeerde titel. Dávid Hancko, de solide verdediger van Feyenoord, heeft indruk gemaakt met zijn prestaties. Luuk de Jong, spits van PSV, is ook een grote kanshebber dankzij zijn vele doelpunten en leiderschap op het veld tijdens het afgelopen kampioenschap. Vangelis Pavlidis van AZ, inmiddels vertrokken naar SL Benfica, heeft zich bewezen als een van de meest betrouwbare spitsen in de competitie. Ook Joey Veerman, die bij PSV het middenveld domineerde, en Sem Steijn, het talent van FC Twente, zijn in de race voor de prijs.

De verkiezing van de Speler van het Jaar wordt serieus genomen door de betrokkenen. De aanvoerders van de achttien Eredivisieclubs bepalen in samenwerking met de spelersvakbond VVCS wie de winnaar wordt. Deze professionele benadering garandeert dat de winnaar echt de beste speler van het seizoen is.

Kanshebbers Eredivisie Speler van het Jaar 2023/'24

Dávid Hancko (Feyenoord)
Luuk de Jong (PSV)
Vangelis Pavlidis (AZ, inmiddels Benfica)
Sem Steijn (FC Twente)
Joey Veerman (PSV)

Kanshebbers Azerion Vrouwen Eredivisie Speler van het Jaar 2023/'24

Caitlin Dijkstra (FC Twente)
Chasity Grant (Ajax, inmiddels Aston Villa)
Romée Leuchter (Ajax, inmiddels Paris Saint-Germain)
Joëlle Smits (PSV)
Tessa Wullaert (Fortuna Sittard, inmiddels Internazionale)