Wie is Jordan Lotomba?

Wie is Jordan Lotomba, de nieuwe rechtsback van Feyenoord?

2 september om 18:14
Laatste update: 2 september om 18:14

Feyenoord heeft de transfer van Jordan Lotomba afgerond. Daarmee hebben de Rotterdammers de vervanger van Lutsharel Geertruida al snel binnen. Wie is deze Zwitserse verdediger? VoetbalNieuws.nl schetst een profiel.

Wie is Jordan Lotomba?

Jordan Mvula Lotomba werd geboren op 29 september 1998 in Yverdon-les-Bains, Zwitserland. Hij groeide op met een passie voor voetbal en begon zijn professionele carrière in de jeugdacademie van Lausanne-Sport. Zijn debuut in het eerste elftal volgde in 2015, waar hij al snel liet zien over bijzondere kwaliteiten te beschikken. Zijn eerste doelpunt viel in 2016, tijdens een competitiewedstrijd tegen FC Le Mont. Met zijn talent leverde hij een belangrijke bijdrage aan de promotie van Lausanne-Sport naar de Zwitserse Super League.

Succes bij BSC Young Boys

In de zomer van 2017 maakte Lotomba de overstap naar BSC Young Boys, een van de topclubs in Zwitserland. Hier groeide hij uit tot een vaste waarde in de verdediging. Tijdens zijn tijd bij Young Boys won hij drie opeenvolgende Zwitserse Super League-titels. Vooral zijn bijdrage in Europese wedstrijden, zoals het scoren van een cruciaal doelpunt tegen Dynamo Kiev in de Champions League, bracht hem in de schijnwerpers. Lotomba bewees dat hij een speler is die in belangrijke wedstrijden het verschil kan maken.

Stap naar de Franse Ligue 1

In 2020 maakte Jordan Lotomba de overstap naar OGC Nice in de Franse Ligue 1 voor een transfersom van zeven miljoen euro. In Nice speelde hij gemiddeld dertig wedstrijden per seizoen en bewees hij zich als een betrouwbare en dynamische rechtsback. Hij scoorde zijn eerste doelpunt voor de club in een 2-2 gelijkspel tegen Lorient. Zijn tijd bij Nice werd gekenmerkt door zijn consistentie en vermogen om zowel aanvallend als verdedigend bij te dragen.

Mogelijke transfer naar Feyenoord

Met de aanstaande transfer naar Feyenoord, vertrekt Lotomba naar een club waar hij wordt gezien als de ideale vervanger van Geertruida. Bij Feyenoord zal Lotomba zijn veelzijdigheid en ervaring inzetten om de verdediging te versterken. Zijn aanvallende kwaliteiten en defensieve stabiliteit maken hem tot een waardevolle aanwinst voor de Rotterdamse club. De komende seizoenen zal hij ongetwijfeld een cruciale rol spelen in het team van Brian Priske, terwijl hij zijn carrière op zowel club- als internationaal niveau verder vormgeeft.