Flamingo kijkt uit naar Champions League-duels: dit zegt de PSV-verdediger

Flamingo kijkt uit naar Champions League-duels: dit zegt de PSV-verdediger
2 september om 08:20

Ryan Flamingo merkt een groot verschil op tussen de manier van spelen bij zijn nieuwe club PSV en zijn vorige team FC Utrecht. Bij PSV ligt het speltempo hoger en wordt er veel ruimte in de rug gelaten, wat voor extra risico’s zorgt. Vooral het spelen met een hoge verdediging valt hem op.

Tijdens de 3-0 zege op Go Ahead Eagles afgelopen zondag werd dit duidelijk. "Elke foute bal kan zomaar een goal zijn, omdat je zestig meter vrije ruimte achter je hebt", aldus Flamingo. Hoewel PSV de wedstrijd ogenschijnlijk eenvoudig won, kreeg de tegenstander toch kansen door deze speelstijl. "We hebben wel de nul gehouden, maar we hebben te veel kansen weggegeven. Dat is iets waar we nog aan moeten werken."

Flamingo is blij dat Olivier Boscagli bij PSV is gebleven. Hij ziet in de ervaren Fransman een belangrijke mentor: "Hij helpt me met veel dingen, vooral omdat hij zo sterk aan de bal is. Dat is belangrijk voor ons.”

Voor Flamingo, die nog nieuw is op het internationale toneel, is de Champions League een droom die uitkomt. Hij kijkt met spanning uit naar de duels tegen teams als Juventus en Paris Saint-Germain, maar blijft realistisch. "We moeten nederig zijn, maar vooral geen domme fouten maken aan de bal."