Hierdoor moet PSV volgens Afellay niet met Flamingo de Champions League in

Hierdoor moet PSV volgens Afellay niet met Flamingo de Champions League in
2 september om 09:20

Ibrahim Afellay heeft zijn zorgen geuit over de huidige defensie van PSV, met name over de nieuwkomer Ryan Flamingo. De voormalig PSV’er is van mening dat Flamingo nog niet klaar is voor het hoge niveau van de Champions League, en dat de club een extra verdediger moet aantrekken voor het sluiten van de transfermarkt.

PSV betaalde negen miljoen euro om Flamingo over te nemen van FC Utrecht, en de verdediger startte tot nu toe in elke wedstrijd. Toch heeft hij volgens Afellay niet de benodigde ervaring en snelheid om op het hoogste Europese niveau te presteren. Bij Studio Voetbal stelde hij: "Flamingo, daar kan je de Champions League niet mee in. Daar heeft hij de ervaring en de snelheid niet voor." Afellay verwees specifiek naar de wedstrijd tegen Feyenoord in de Johan Cruijff Schaal, waarin Flamingo het lastig had tegen Santiago Giménez, ondanks dat Giménez niet bekendstaat als een bijzonder snelle spits.

Flamingo zelf lijkt zich niet veel aan te trekken van de kritiek. Na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles reageerde hij laconiek: "Ik hou me daar niet mee bezig. Ik sluit me altijd af van de media, als het goed is en als het slecht is. Dus ik weet zelf wel wanneer ik goed heb gespeeld en wanneer niet." Ondanks de kritiek kijkt de verdediger uit naar zijn Champions League-debuut en de confrontaties met topclubs zoals Paris Saint-Germain en Liverpool.