Felle kritiek: dit zegt Afellay over de transfer van Weghorst naar Ajax

Felle kritiek: dit zegt Afellay over de transfer van Weghorst naar Ajax
2 september om 09:53

Ibrahim Afellay uit stevige kritiek op Ajax vanwege de recente komst van Wout Weghorst. De voormalige international begrijpt niet waarom Ajax de spits heeft gehaald terwijl Brian Brobbey en Chuba Akpom nog steeds deel uitmaken van de selectie. Afellay deed deze uitspraken zondagavond bij Studio Voetbal en noemde de transfer 'puur beleidsmatig ongelooflijk.'

Ajax werd al voor het EK 2024 in Duitsland in verband gebracht met Weghorst, die als mogelijke versterking werd gezien vanwege een mogelijk vertrek van Akpom. Echter, nu Akpom en Brobbey nog steeds bij de club zijn, zet Afellay vraagtekens bij de logica achter de transfer. "Als je puur beleidsmatig gaat kijken, dan is deze transfer gewoon ongelooflijk", aldus Afellay. Hij stelt dat Ajax deze zet alleen had moeten maken bij een vertrek van een van de spitsen. "Dit is een type dat begint op de bank, maar geloof me: hij gaat gewoon vol voor zijn kans als eerste spits van Ajax. Dat zit gewoon in hem."

Ook Kees Kwakman uit zijn zorgen in Dit Was Het Weekend op ESPN. Hij vraagt zich af hoe Ajax het gaat oplossen met drie spitsen van hetzelfde type. Volgens Kwakman zal Akpom waarschijnlijk moeten vertrekken, maar hij heeft twijfels over waarheen dat zou kunnen zijn. Kenneth Perez sluit zich hierbij aan en benadrukt dat de coach, Francesco Farioli, een duidelijke keuze moet maken voor één vaste spits, anders zou Weghorst als bankzitter 'kapitaalvernietiging' betekenen.