Telegraaf kent bedrag voor Bergwijn: tientallen miljoenen uit Saudi-Arabië

Telegraaf kent bedrag voor Bergwijn: tientallen miljoenen uit Saudi-Arabië

2 september om 15:59

Ajax heeft een bod van 22 miljoen euro ontvangen van het Saoedische Al-Ittihad voor Steven Bergwijn. Volgens De Telegraaf overweegt de club om de aanvaller te verkopen, maar een transfer is alleen mogelijk als er op tijd een vervanger wordt gevonden. Er ligt ook nog eens 2 miljoen euro aan bonussen in het vooruitzicht.

Met de transferdeadline in zicht moet Ajax snel handelen. Alle afspraken moeten binnen enkele uren juridisch worden vastgelegd. Ook moet er duidelijkheid komen over de betalingstermijnen. Bergwijn, die waarschijnlijk in Amsterdam zal worden gekeurd, moet ook nog medisch worden goedgekeurd.

Een cruciale voorwaarde voor Ajax is dat er een vervanger beschikbaar is voordat de transfer definitief kan worden gemaakt. Technisch directeur Alex Kroes is druk bezig om die te vinden, maar is afhankelijk van andere clubs. Tot nu toe speelde Bergwijn 80 wedstrijden voor Ajax, waarin hij 29 keer scoorde en 12 assists gaf. Ondanks zijn prestaties is hij momenteel niet geselecteerd voor Oranje.