Update: Ajax bereikt akkoord voor Bergwijn én vervanger uit Premier League

'Verrassend late wending bij Ajax: Bergwijn mogelijk naar Saudi-Arabië'
2 september om 17:33
Laatste update: 2 september om 17:33

Ajax lijkt op de laatste dag van de transferperiode mogelijk toch nog een grote uitgaande transfer realiseren. De Saudische club Al-Ittihad heeft serieuze interesse getoond in Steven Bergwijn, waardoor een vertrek van de vleugelspeler op het laatste moment aanstaande is. Dat meldt Voetbal International.

Naast Bergwijn zou ook Galeno van FC Porto een optie zijn voor de club. Hoewel technisch directeur Alex Kroes eerder bij ESPN aangaf dat er geen verdere transfers werden verwacht, heeft Al-Ittihad zich inmiddels officieel gemeld voor Bergwijn. Dit zet Ajax onder druk om snel te handelen, omdat de Nederlandse transfermarkt vanavond om 23.59 uur sluit. Zonder een directe vervanger wil Ajax echter niet meewerken aan een transfer, wat de situatie extra gecompliceerd maakt.

Het is niet voor het eerst dat Ajax mogelijk zaken kan doen met een Saudische club; zo was het Al-Ittihad dat al in de winter belangstelling toonde in Bergwijn. Destijds kwam het echter niet tot een deal. 

Ajax heeft onlangs al Carlos Forbs verhuurd aan Wolverhampton Wanderers, waardoor de aanvalslinie verder verzwakt is. De vraag is nu of Al-Ittihad bereid is om de vraagprijs van Ajax, geschat op zo'n 25 miljoen euro, te betalen. De komende uren zullen bepalend zijn voor de toekomst van Bergwijn en het verdere verloop van de transferperiode voor Ajax.

Update (16.10 uur): volgens Voetbal International naderen Ajax en Al-Ittihad ondertussen al een akkoord van zeker 20 miljoen euro over de transfer van Bergwijn. Dat betekent niet automatisch dat die doorgaat, omdat technisch directeur Alex Kroes een vervanger wil halen. Met nog een kleine acht uur te gaan op de transfermarkt, is er haast geboden.

Update (17.34 uur): Voetbal International meldt maandagmiddag laat dat Al-Ittihad en Ajax rond zijn voor de transfer van Steven Bergwijn, voor een kleine 25 miljoen euro. De aanvaller wordt maandagavond gekeurd en daarna is de baan vrij voor Kamaldeen Sulemana, die overkomt van Southampton.