Wie is Anders Dreyer, de mogelijke nieuwe rechtsbuiten van Feyenoord?

Wie is Anders Dreyer, de mogelijke nieuwe rechtsbuiten van Feyenoord?

2 september om 18:17

Feyenoord is vastbesloten om in de laatste fase van de transferperiode een nieuwe rechtsbuiten aan de selectie toe te voegen, en de Rotterdamse club heeft zijn zinnen gezet op Anders Dreyer van RSC Anderlecht. De 26-jarige Deen, die eerder speelde voor clubs als SC Heerenveen en FC Midtjylland, heeft nog een contract tot 2027 bij de Belgische club. Dat maakt de onderhandelingen uitdagend, maar zijn kwaliteiten en ervaring maken hem een aantrekkelijke optie voor Feyenoord. Wie is deze speler precies? VoetbalNieuws schetst een portret!

Wie is Anders Dreyer?

Anders Laustrup Dreyer werd geboren op 2 mei 1998 in Bramming, Denemarken. Zijn carrière begon bij Esbjerg fB, waar hij al snel opviel door zijn scorend vermogen. In het seizoen 2017/2018 eindigde hij als topscorer in de Deense 1e Divisie, wat Esbjerg terugbracht naar de Superligaen. Deze prestaties leverden hem een transfer op naar Brighton & Hove Albion in de Engelse Premier League, al werd hij tijdens zijn tijd daar voornamelijk uitgeleend aan clubs als St Mirren en SC Heerenveen.

Dreyer werkte eerder samen met Brian Priske

Na zijn terugkeer naar Denemarken in 2020, speelde Dreyer een cruciale rol bij het FC Midtjylland van trainer Brian Priske. Zijn uitstekende vorm leidde in 2021 tot een overstap naar het Russische Rubin Kazan, waar hij indruk maakte door een hattrick te scoren bij zijn debuut. Na de opschorting van zijn contract vanwege de situatie in Rusland, keerde Dreyer terug naar Midtjylland, alvorens hij in januari 2023 tekende bij Anderlecht.

Op internationaal niveau heeft Dreyer ook zijn waarde bewezen. Hij doorliep diverse jeugdelftallen van Denemarken en maakte in november 2021 zijn debuut voor het Deense nationale team in een WK-kwalificatiewedstrijd tegen de Faeröer Eilanden. Tot dusver kwam hij driemaal in actie voor de nationale ploeg.

'Feyenoord wil Dreyer als nieuwe rechtsbuiten'

Feyenoord hoopt Dreyer naar De Kuip te halen als versterking voor de rechtsbuitenpositie. Met zijn ervaring, zowel op club- als internationaal niveau, zou hij een belangrijke aanwinst kunnen zijn voor de ploeg van Priske. De komende uren zullen cruciaal zijn om te zien of de transfer rondkomt en Dreyer zijn loopbaan voortzet in Rotterdam.

In onderstaande video worden de kwaliteiten van Dreyer tentoongesteld.