Ajax slijt Bergwijn op Deadline Day en ontvangt tientallen miljoenen uit Saudi-Arabië

Officieel: Ajax slijt Bergwijn op Deadline Day en ontvangt tientallen miljoenen
2 september om 23:50
Laatste update: 3 september om 00:16

Ajax heeft op de laatste dag van de Nederlandse transfermarkt afscheid genomen van Steven Bergwijn. De vleugelspeler vertrekt naar het Saudische Al-Ittihad en wordt ploeggenoot van Karim Benzema. De Amsterdammers ontvangen direct een transfersom van tientallen miljoenen euro's voor de recordaankoop na onenigheid met de kopende partij. 

Ajax heeft de transfer van Bergwijn op de clubkanalen bevestigd. De speler kwam in 2022 aan vanuit Tottenham Hotspur en destijds werd er ruim dertig miljoen euro gemoeid bij de transfer, wat nog altijd het transferrecord van Ajax is. Bergwijn begon goed aan het avontuur in Amsterdam, maar kon daarna niet meer het gewenste niveau aantikken. 

Voor de Amsterdammers was het belangrijk om deze transferperiode afscheid te nemen van een aantal grootverdieners vanwege de sportieve én financiële crisis in Amsterdam die daarmee gepaard ging. Met het vertrek van Bergwijn én het transferbedrag van ruim 20 miljoen euro kan technisch directeur Alex Kroes in ieder geval de kas spekken. In eerste instantie was er een deal van twintig miljoen euro met vijf aan bonussen, maar na onenigheid is Ajax akkoord gegaan met 21 miljoen euro als vast bedrag, meldt De Telegraaf. Ajax hoopt op maandag nog Kamaldeen Sulemana over te nemen van Southampton.