Handen wrijven in Eindhoven: dit is hoeveel PSV verdient aan de Ajax-exit van Berg

Handen wrijven in Eindhoven: dit is hoeveel PSV verdient aan de Ajax-exit van Bergwijn

4 september om 21:56
Laatste update: 4 september om 21:56

Steven Bergwijn maakte deze week de overstap Al-Ittihad en dat zal PSV alleen maar interessant vinden. Niet alleen Ajax zal een flinke transfersom opstrijken. Ook in Eindhoven zal men in de handen wrijven. PSV heeft namelijk recht op een deel van de transfersom en VoetbalNieuws vertelt je hoeveel dat is.

Bergwijn heeft Ajax inmiddels verlaten, dat met de gebakken peren zit omdat Kamaldeen Sulemana niet als opvolger komt. De Amsterdammers vangen naar verluidt minstens 22 miljoen euro, een bedrag dat nog op kan lopen tot zeker 24 miljoen euro. Met de deal lijken alle partijen gelukkig te zijn, inclusief PSV.

Hoeveel verdient PSV aan de transfer van Bergwijn naar Al-Ittihad?

PSV heeft recht op een deel van de transfersom. Bergwijn heeft namelijk een flink deel van zijn opleiding genoten in Eindhoven en daarom heeft PSV recht op 3.75 procent van de som. Voor het bedrag van ongeveer 24 miljoen euro vertrekken krijgt men in Eindhoven dus maximaal 900.000 euro van Ajax. Voor PSV is dat geen megabedrag, maar toen Ajax hem overnam van Tottenham Hotspur kreeg de ploeg uit Eindhoven dus ook al meer dan een miljoen euro.