Steven Bergwijn door de medische keuring bij Al-Ittihad

Fabrizio Romano: 'Bergwijn door de medische keuring van Al-Ittihad'

2 september om 20:25
Laatste update: 2 september om 20:25

Steven Bergwijn is door de medische keuring gekomen bij Al-Ittihad. Daarmee lijkt het op Transfer Deadline Day toch tot een transfer te komen van de vleugelspeler. Ajax zou in totaal meer dan twintig miljoen euro voor Bergwijn krijgen.

Op Transfer Deadline Day lijkt er toch nog veel te gaan gebeuren in Amsterdam. Waar Alex Kroes eerder op de dag nog sprak van rustig vaarwater is de Saudische club Al-Ittihad aan Bergwijn gaan trekken. Ajax heeft al langer het standpunt dat de aanvaller mag vertrekken en dus zijn beide partijen vol in de onderhandelingen. Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano zou Bergwijn ondertussen al medisch gekeurd zijn door zijn nieuwe mogelijke werkgever.

Het mogelijke transferbedrag dat Ajax zal krijgen voor Bergwijn ligt volgens Voetbal International rond de 25 miljoen euro. In het zomerse transferwindow van 2022 betaalden de Amsterdammers 31.25 miljoen euro aan Tottenham Hotspur voor zijn handtekening. Met een verlies van ongeveer iets meer dan zes miljoen euro zal Bergwijn Ajax dus weer verlaten.

In de tussentijd is Ajax ook druk bezig met de vervanger van de 26-jarige. Kamaldeen Sulemana staat hoog op het verlanglijstje en Ajax zou al rond zijn met Southampton voor een transfer. In totaal speelde Bergwijn tachtig wedstrijden in het eerste elftal van de Amsterdammers. Daarin scoorde hij 29 doelpunten en gaf hij twaalf assists.