Romano: Ajax mondeling akkoord met Bergwijn-vervanger uit Premier League

Romano: Ajax mondeling akkoord over oude bekende als vervanger Bergwijn

2 september om 16:23
Laatste update: 2 september om 16:26

Op Deadline Day lijkt er toch nog vuurwerk te worden verwacht bij Ajax. Steven Bergwijn staat op het punt om een miljoenentransfer naar Al-Ittihad te maken, en dat zorgt ervoor dat er een vervanger moet worden aangetrokken. Volgens Fabrizio Romano hebben de Amsterdammers een mondeling akkoord bereikt met Southampton over een huurdeal van Kamaldeen Sulemana.

Sulemana was al eens eerder in beeld bij Ajax. De Amsterdammers lijken nu dichter bij zijn komst dan ooit. Met de vermeende huurdeal zou ook een koopoptie zijn bedongen. De onderhandelingen over de persoonlijke voorwaarden zijn nog gaande.

Dat Ajax momenteel enorm actief is op de transfermarkt, komt als een verrassing. Eerder op de maandag verklaarde technisch directeur Alex Kroes in gesprek met ESPN nog dat er 'bar weinig speelt'.

Sulemana is een Ghanese linksbuiten, die sinds januari 2023 onder contract staat bij Southampton. The Saints namen hem destijds voor zeventien miljoen euro over van Stade Rennes. In die periode hengelde Ajax ook nadrukkelijk naar zijn diensten, en dat doet het nu dus weer, ogenschijnlijk met meer succes. In 44 officiële optredens voor Southampton scoorde Sulemana tweemaal en gaf hij vier assists. Zijn contract in Engeland loopt nog tot medio 2027.

In dit artikel kom je meer te weten over de speler Sulemana!