Hierdoor zag Feyenoord de transfer van Assane Diao op het laatste moment mislukken

Hierdoor zag Feyenoord de transfer van Assane Diao op het laatste moment mislukken

3 september om 06:48
Laatste update: 3 september om 06:48

Feyenoord heeft de transfer van Assane Diao, de achttienjarige aanvaller van Real Betis, op het laatste moment niet kunnen afronden. De schuld van de mislukte overgang ligt voornamelijk bij de speler en zijn entourage, zo blijkt uit meerdere bronnen, waaronder Voetbal International en het Algemeen Dagblad.

Hierdoor zag Feyenoord de transfer van Assane Diao op het laatste moment mislukken

Hoewel er een akkoord was bereikt tussen Feyenoord en Real Betis en de speler zelfs al in Rotterdam was voor zijn medische keuring, ging de transfer uiteindelijk toch niet door. Het proces liep vast op de laatste administratieve handelingen. Volgens Matteo Moretto ontstonden er problemen aan de kant van Diao, die ervoor zorgden dat de benodigde documenten niet op tijd werden ingediend. Voetbal International bevestigde deze lezing en voegde eraan toe dat de zaakwaarnemer en advocaat van Diao te laat waren om de deal rond te krijgen.

Het Algemeen Dagblad benadrukte dat Feyenoord in een race tegen de klok verwikkeld was om de benodigde papieren voor middernacht in orde te maken. Ondanks de inspanningen van de club slaagde men er niet in om op tijd alles af te ronden, waardoor de transfer definitief van de baan was.

De mislukte transfer van Diao is een tegenvaller voor Feyenoord, dat dringend op zoek was naar versterkingen voor de rechtsbuitenpositie na het vertrek van Yankuba Minteh en Alireza Jahanbakhsh en de blessure van Calvin Stengs. Eerder liepen ook al pogingen om Andreas Skov Olsen en Anders Dreyer naar Rotterdam te halen op niets uit.