Dit schrijft Steven Bergwijn op Instagram na zijn transfer naar Al-Ittihad

Dit schrijft Steven Bergwijn op Instagram na zijn transfer naar Al-Ittihad
3 september om 13:42

Steven Bergwijn heeft via Instagram emotioneel afscheid genomen van Ajax, nadat hij op Deadline Day een transfer maakte naar het Saoedische Al Ittihad voor een bedrag van 21 miljoen euro. In zijn bericht spreekt Bergwijn zijn dankbaarheid uit voor zijn tijd bij de club en de steun van de fans.

De aanvaller benadrukt hoe het spelen voor Ajax een droom voor hem was. "Het was een droom die uitkwam om voor Ajax te spelen en het rood-witte shirt te dragen", schreef Bergwijn. Hij bedankt de fans voor hun "onvoorwaardelijke steun" en beschrijft Ajax als een club die altijd een speciale plek in zijn hart zal hebben. Ook richt hij zijn woorden tot zijn teamgenoten en het personeel van de club, die hem volgens zijn eigen zeggen zowel als speler en als persoon hebben laten groeien.

Koeman niet blij met transfer Bergwijn
Bergwijns transfer naar Al Ittihad betekent echter niet alleen een einde van zijn tijd bij Ajax, maar ook bij het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman gaf eerder aan dat hij Bergwijn niet meer zal selecteren na zijn beslissing om op jonge leeftijd naar Saoedi-Arabië te vertrekken. Koeman sprak zijn teleurstelling uit over het gebrek aan sportieve ambitie van de aanvaller.

Hoewel Bergwijn nog geen 27 jaar oud is, kiest hij nu voor een lucratief contract in Saoedi-Arabië, waar hij naar verluidt negen miljoen euro netto per jaar zal verdienen. Zijn keuze wordt door velen gezien als een stap die meer gericht is op financiële zekerheid dan op sportieve uitdagingen, iets waar Koeman dus openlijk kritiek op heeft geleverd.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Steven Bergwijn (@stevenbergwijn)