Transfer Steven Bergwijn wordt race tegen de klok

Befaamde 'here we go' gegeven: 'Bergwijn maakt transfer naar Al-Ittihad'

2 september om 22:20
Laatste update: 2 september om 22:20

Steven Bergwijn gaat spoedig zijn transfer naar Al-Ittihad afronden. Eerder leek het nog een race tegen de klok te gaan worden, maar beide partijen lijken akkoord over een deal. In Saudi-Arabië gaat de aanvaller een monstersalaris verdienen.

'Bloedstollende race tegen de klok', kopt De Telegraaf de huidige situatie over de transfer van Bergwijn naar Saudi-Arabië. 'De race tegen de klok van Bergwijn en Al-Ittihad is er een van 27 miljoen euro netto. Volgens bronnen rondom de club uit Saoedi-Arabië is er een akkoord met de aanvaller over een verbintenis voor drie seizoenen met een netto jaarsalaris van naar verluidt 9 miljoen euro.'

Bergwijn kan bij zijn nieuwe club dus een monstersalaris verdienen, maar de transfer is verre van zeker. 'De clubs zijn echter nog altijd niet akkoord en het papierwerk is zodoende nog niet in orde. 23.00 uur Nederlandse tijd sluit de transfermarkt in Saoedi-Arabië.' Daarmee is er haast geboden, want met nog enkele uren op de klok moet er nog veel onderhandelt worden.

Mocht het papierwerk toch nog in orde komen zal de transfer wel spoedig afgerond worden. Eerder doorstond Bergwijn in Amsterdam al een medische keuring. Toch zorgen de laatste details voor een hobbel op de weg. Mocht Bergwijn vertrekken uit Amsterdam zal Kamaldeen Sulemana Southampton achter zich laten en zich bij de selectie van Francesco Farioli voegen. Ajax is al akkoord over een huurcontract met optie tot koop met de aanvaller.

Update (22.20 uur):

Waar De Telegraaf nog denkt dat de transfer een race tegen de klok gaat worden meldt transfergoeroe Fabrizio Romano het tegenovergestelde. Er ligt ook een akkoord met FC Porto voor de transfer van Wenderson Galeno, maar die deal lijkt te gaan klappen. Ajax gaat volgens de Italiaanse journalist 25 miljoen euro verdienen aan de deal, maar het is onduidelijk welk bedrag meteen betaald zal worden. Bergwijn gaat snel het contract tekenen.