Romano: Ajax wacht nog altijd op goedkeuring FIFA voor Sulemana-transfer

Romano: Ajax wacht nog altijd op goedkeuring FIFA voor Sulemana-transfer

3 september om 14:23

Ajax, Southampton en Kamaldeen Sulemana wachten nog op goedkeuring van FIFA voor de huurtransfer van de Ghanese aanvaller. Hoewel de documenten voor de overeenkomst net voor de deadline zijn ingediend, blijft het groen licht van de internationale voetbalbond uit. Dat meldt Fabrizio Romano zojuist.

De Amsterdammers waren op de laatste dag van de transfermarkt druk bezig met een dubbele deal. Steven Bergwijn vertrok voor 21 miljoen euro naar Al-Ittihad, maar mocht alleen weg als Ajax een vervanger vond. Die vervanger werd gevonden in Sulemana van Southampton. De late afronding van de onderhandelingen over Bergwijn zorgde echter voor vertraging bij het indienen van de documenten.

De papieren voor de huur van Sulemana werden op het nippertje ingediend, maar de goedkeuring door de FIFA laat op zich wachten. Ajax leeft nu tussen hoop en vrees. Als de deal afketst, blijft de club met een groot probleem zitten. Trainer Francesco Farioli heeft dan alleen Mika Godts als optie op de linksbuitenpositie na het vertrek van zowel Carlos Forbs als Bergwijn. Ajax hoopt dat de FIFA alsnog snel toestemming geeft voor de transfer.

De betrokken partijen wachten in spanning af of Sulemana zijn opwachting kan maken in de Johan Cruijff ArenA. Daarover wordt wellicht snel meer duidelijk.