Deze Valencia-speler is gearresteerd vanwege verdenking van seksueel misbruik

Update: Valencia-speler tijdelijk vrijgelaten, aanvaller wil situatie uitleggen

4 september om 23:37
Laatste update: 5 september om 00:06

Rafa Mir, spits van Valencia, is maandagavond door de Guardia Civil gearresteerd op verdenking van seksueel misbruik. Dinsdag was hij om deze reden niet aanwezig op de training van zijn club. Valencia heeft de arrestatie bevestigd en verklaarde volledige medewerking te verlenen aan het lopende onderzoek.

De beschuldigingen kwamen aan het licht na aangiftes van twee vrouwen, respectievelijk 21 en 25 jaar oud, die beweren afgelopen zaterdag bij Mir thuis te zijn misbruikt. Naast Mir werd ook een andere man opgepakt in verband met deze zaak. Er wordt gespeculeerd dat buren de politie hebben ingelicht over de vermeende misdrijven.

Mir zit momenteel vast in een politiebureau in Valencia, in afwachting van een verhoor. Een rechter zal beslissen of hij tijdens het verdere onderzoek in hechtenis blijft of op vrije voeten wordt gesteld. De club, die Mir deze zomer terughaalde op huurbasis, heeft aangegeven dat ze nauw zal samenwerken met de autoriteiten om de zaak te verduidelijken.

Update: Rafa Mir is vrijgelaten uit de gevangenis, maar moet zich wel om de zoveel tijd melden bij de politie en de speler mag het land niet verlaten. De voetballer heeft tegenover media al laten weten dat hij zijn verhaal zal doen wanneer de tijd daar geschikt voor is.