'Bestuur Manchester United hield transferwens van Ten Hag tegen'

'Bestuur Manchester United hield transferwens van Ten Hag tegen'

3 september om 19:00
Laatste update: 3 september om 19:09

Erik ten Hag heeft geprobeerd om Sofyan Amrabat terug te halen naar Manchester United, maar werd tegengehouden door de nieuwe leiding van de club. Volgens talkSPORT diende de Nederlander een verzoek in om Amrabat opnieuw vast te leggen, maar kreeg de trainer nul op het rekest. 

Het verzoek van Ten Hag om Amrabat langer bij Manchester United te houden werd afgewezen door de nieuwe sportief directeur Dan Ashworth en technisch directeur Jason Wilcox, die ervoor kozen om een andere richting in te gaan.

Amrabat speelde vorig seizoen op huurbasis bij United, maar maakte in Engeland een wisselvallige indruk. Toch kwam de middenvelder met een verleden in de Eredivisie tot dertig wedstrijden voor de Red Devils en won hij de FA Cup met de club. Hoewel United niet doorpakte, kon de Marokkaan actief blijven in Engeland. Everton toonde ook interesse in de Marokkaanse middenvelder, maar Amrabat koos uiteindelijk voor een verhuur aan Fenerbahçe.

Manchester United versterkte zich deze zomer met zes nieuwe spelers en gaf meer dan tweehonderd miljoen pond uit aan onder andere Joshua Zirkzee en Matthijs de Ligt. Ten Hag lijkt zich nu neer te leggen bij de beslissingen van Ashworth en Wilcox over de verdere versterking van de selectie.