Advocaat geeft hoop op Bazoer en Chong niet op:

Advocaat geeft hoop op Bazoer en Chong niet op: "Daar wordt niet op gereageerd"

3 september om 21:30
Laatste update: 3 september om 20:46

Dick Advocaat staat sinds enige tijd aan het roer bij het nationale elftal van Curaçao. De ervaren trainer haalde de nodige bekende spelers bij de nationale ploeg en gooide verschillende lijntjes uit. Advocaat heeft de hoop op Tahith Chong en Riechedly Bazoer nog altijd niet opgegeven. 

Het tweetal kreeg al verschillende uitnodigingen van de bondscoach, maar maakte tot dusver geen deel uit van de selectie van Curaçao. Aan ESPN laat Advocaat weten wel in gesprek te zijn met Chong. "Ik heb Chong een aantal keer persoonlijk gesporken, maar die wil het nog even aankijken." De aanvaller is basisspeler bij het vorig seizoen uit de Premier League gedregadeerde Luton Town en lijkt stiekem nog van Oranje te dromen. 

Met Bazoer ligt het contact gecompliceerder. De verdediger annex middenvelder van AZ speelde zes interlands voor Oranje en lijkt geen oren te hebben naar een interlandcarrière onder Advocaat. "Met Bazoer is het anders, daar heeft Kees (Jansma, red.) zes berichten ingesproken en gegeven maar daar wordt niet op gereageerd. Dan hoeft het op een gegeven moment niet meer." 

Onder andere Eloy Room, Joshua Brenet, Ar'jani Martha, Vurnon Anita, Juninho en Leandro Bacuna, Jürgen Locadia en Brandley Kuwas maken wel deel uit van de selectie van Advocaat voor de komende interlands.