Hierom hoeft Ian Maatsen geen extra uitleg van bondscoach Ronald Koeman

Hierom hoeft Ian Maatsen geen extra uitleg van bondscoach Ronald Koeman
4 september om 07:25

Ian Maatsen heeft laten weten dat hij geen extra uitleg nodig heeft van Ronald Koeman over zijn afwezigheid bij de huidige selectie van het Nederlands elftal. In een interview met De Telegraaf gaf de linksback aan dat hij zich daarbij neerlegt. "De wereld draait niet om Ian Maatsen", zei hij. Toch vond hij het in eerste instantie teleurstellend dat hij niet werd opgeroepen na een succesvol jaar, waarin hij een vaste waarde was bij Borussia Dortmund en zijn transfer naar Aston Villa maakte voor 44,5 miljoen euro. Ondanks die teleurstelling, blijft de linkervleugelverdediger gefocust op zijn ontwikkeling.

Maatsen meldde zich deze week bij Jong Oranje, ondanks zijn status als Champions League-finalist en de positieve indruk die hij maakte in Duitsland. Hij beschouwt het als een leerproces en benadrukt dat hij nog veel kan verbeteren. "Het blijft een proces en ik heb nog heel veel dingen om te verbeteren." Aan zijn kwaliteiten twijfelt hij niet. "Aan m'n kwaliteiten zou het niet moeten liggen", vertelde Maatsen, die ook aangaf vastberaden te zijn om zijn motivatie te tonen.

Hoewel Maatsen baalt dat hij niet voor het grote Oranje is opgeroepen, richt hij zich volledig op Aston Villa. Hij hoopt daar net zo'n grote indruk te maken als bij Borussia Dortmund, waar hij nog steeds goede banden heeft met de club en de supporters. "De liefde is daar nog steeds", zei hij over zijn tijd in Duitsland. Bij Aston Villa hoopt hij diezelfde connectie weer op te bouwen.