Maatsen teleurgesteld over afwezigheid bij Oranje: "Eigenlijk snap ik het niet"

2 september om 18:28

Ian Maatsen, vleugelverdediger van Aston Villa, heeft laten weten teleurgesteld te zijn dat hij niet is opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor de aankomende interlands. Maatsen meldde zich maandag bij Jong Oranje en gaf aan dat hij geen uitleg heeft gekregen van bondscoach Ronald Koeman over zijn afwezigheid in de selectie. "Eigenlijk snap ik het niet", aldus Maatsen in een interview met ESPN.

Maatsen werd vorig seizoen niet geselecteerd voor het EK, ondanks zijn sterke prestaties, waaronder het bereiken van de Champions League-finale met Borussia Dortmund. Na een blessure van Frenkie de Jong werd hij op het laatste moment alsnog opgeroepen, maar hij bleef tijdens het toernooi op de bank.

Hoewel Maatsen via de media vernam dat hij niet was geselecteerd, blijft hij vastberaden om zich te bewijzen bij Jong Oranje. "Het is aan mij om te laten zien dat ik bij het eerste hoor", zei Maatsen. Bij Aston Villa wacht hij nog op zijn eerste basisplaats, maar hij heeft al enkele invalbeurten gemaakt onder manager Unai Emery. Jong Oranje speelt komende week tegen Jong Noord-Macedonië en Jong Georgië.