Quincy Promes vindt nieuwe club

'Promes tekent bij nieuwe club in de Verenigde Arabische Emiraten'

4 september om 16:25
Laatste update: 4 september om 16:25

Quincy Promes lijkt weer te gaan voetballen voor een nieuwe club. De aanvaller verblijft nog altijd in de Verenigde Arabische Emiraten en daar zou hij ook een werkgever hebben gevonden. Promes is nog altijd in afwachting van zijn uitleveringsverzoek.

Volgens Russische media heeft Promes een contract getekend bij United Dubai FC. Die club komt op het tweede niveau uit van de Verenigde Arabische Emiraten. Sinds de 32-jarige opgepakt werd tijdens het trainingskamp van zijn vorige club Spartak Moskou verblijft hij in het land. Na een periode in de gevangenis werd Promes vrij gelaten, maar nu lijkt hij ook weer aan voetballen toe te gaan komen.

In de UAE werd de Nederlander verdacht van het vluchten van een plaats delict nadat hij een ongeluk had veroorzaakt in de auto. In Nederland zijn de verdenkingen rondom Promes erger. Hij is bij verstek veroordeeld voor zes jaar cel vanwege zijn betrokkenheid bij cocaïnehandel. Ook kreeg hij anderhalf jaar cel voor het neersteken van zijn neef. Het hoger beroep in die zaak loopt nog.

Nederland diende nadat Promes was opgepakt een uitlveringsverzoek in, maar deze is nog altijd niet geaccepteerd. Eerder wist Het Parool te melden dat de aanvaller onder voorwaarden was vrij gelaten. Daarbij was het onbekend over welke voorwaarden het ging. Meestal mag de betrokken persoon het land niet verlaten. Daarnaast is er vaak sprake van een borgsom, een meldplicht en de plicht om op elke oproep van de autoriteiten te verschijnen.