Malacia opgenomen in EL-selectie: dit is wanneer de back zijn laatste wedstrijd sp

Malacia opgenomen in EL-selectie: dit is wanneer de back zijn laatste wedstrijd speelde

5 september om 17:39

Tyrell Malacia is opgenomen in de Europa League-selectie van Manchester United. De Nederlander hoopt spoedig zijn rentree weer te maken en VoetbalNieuws vertelt je wanneer de back voor het laatst in actie kwam.

Enkele maanden geleden deelde United hoopvolle beelden. Malacia was weer in training en volgde een individueel programma. De back is nog altijd herstellende van een knieblessure, maar liet zijn gezicht wel weer zien op Carrington.

Wanneer speelde Malacia zijn laatste wedstrijd?

Malacia maakte in de zomer van 2022 een droomstap. Erik ten Hag besloot de verdediger over te nemen van Feyenoord die vijftien miljoen euro voor hem ontvingen. In zijn eerste seizoen ging het erg goed en kwam Malacia in 39 wedstrijden in actie. De seizoen afsluiter tegen Fulham was echter zijn laatste wedstrijd. Nadien ging de linksachter onder het mes en staat hij sinds 28 mei 2023 langs de kant.

Die dag is nu 415 dagen geleden. In de tussentijd speelde United al 56 wedstrijden zonder de Nederlander die Luke Shaw veelal zijn plek zag overnemen. Ook hij staat meer dan eens langs de kant. Dit seizoen speelt Diogo Dalot voornamelijk op die positie.