'Overstap van Memphis naar Brazilië uiterst onzeker vanwege hoofdsponsor'

'Overstap van Memphis naar Brazilië uiterst onzeker vanwege hoofdsponsor'
5 september om 20:30
Laatste update: 5 september om 20:31

Memphis Depay kan inderdaad rekenen op Braziliaanse interesse, zo meldt De Telegraaf. De krant meldt wel dat een transfer van de flamboyante aanvaller alles behalve zeker is. 

Memphis Depay is transfervrij en denkt na over zijn toekomst. Na zijn vertrek bij Atletico Madrid is de aanvaller op zoek naar een nieuwe club. De Braziliaanse club Corinthians heeft concrete interesse getoond, meldt De Telegraaf. Depay kan daar vijf miljoen euro per jaar verdienen, maar een transfer is nog geen zekerheid.

Corinthians, dat deze zomer al André Ramalho van PSV overnam, heeft moeite om de financiering voor Memphis rond te krijgen. De club vertrouwt op hoofdsponsor Esportes da Sorte, die negentig procent van het salaris zou betalen, maar de sponsor heeft juridische problemen. Door deze juridische problemen dreigt een bevriezing van de tegoeden, wat de transfer onzeker maakt.

Het vertrek naar Brazilië kan Depay’s kansen op speeltijd in Oranje verminderen. Bondscoach Ronald Koeman heeft hem voor de huidige interlands niet opgeroepen, omdat hij zonder club zit. Depay staat momenteel op 98 interlands en 46 doelpunten, waarmee hij tweede staat op de topscorerslijst van Oranje. 

Lees meer over:

Deel via