'Ajax heeft Russische speler op het oog als opvolger van Bergwijn'

'Ajax heeft Russische speler op het oog als opvolger van Bergwijn'
5 september om 21:10
Laatste update: 5 september om 21:15

Ajax heeft volgens het Russische Sport-Express interesse in de transfervrije Anton Miranchuk als vervanger voor Steven Bergwijn. De Russische international, die zowel op het middenveld als op de vleugels kan spelen, besloot niet in te gaan op een contractverlenging bij Lokomotiv Moskou en is daardoor vrij om een nieuwe club te zoeken.

Na het vertrek van Bergwijn naar Al-Ittihad voor 21 miljoen euro, liep Ajax een vervanger mis. De transfer van Kamaldeen Sulemana bleek te laat ingediend te zijn en werd door de FIFA afgekeurd. Hierdoor is Ajax naarstig op zoek naar een transfervrije speler voor op de linkerflank. Mika Godts is in de selectie van Fransesco Farioli op papier de enige linksbuiten bij de Amsterdammers. 

Miranchuk, die 51 doelpunten en 34 assists in 217 wedstrijden produceerde voor Lokomotiv, lijkt nu een mogelijke oplossing te bieden voor de aanval van Ajax. Lokomotiv wilde doorgraag de speler langer aan zich binden, maar Miranchuk besloot om meerdere aanbiedingen van de club naast zich neer te leggen. De Rus speelde afgelopen seizoen 38 wedstrijden en was daarin goed voor acht doelpunten en zeven assists.