Deze twee Engelse internationals droegen in het verleden het shirt van Ierland

Deze twee Engelse internationals speelden eerder voor Ierland
6 september om 10:20
Laatste update: 6 september om 12:22

Zaterdag staat in de Nations League een ware clash tussen Ierland en Engeland op het programma. Hoewel er de nodige rivalitieit heerst tussen beide lande, zijn er bij Engeland twee spelers opgeroepen die in het verleden het Ierse shirt hebben gedragen. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke Engelse spelers eerder het Ierse groen droegen.

Welke Engelse spelers speelden voor in het verleden voor Ierland?

Declan Rice en Jack Grealish droegen jarenlang het groene Ierse shirt in diverse jeugdteams. Grealish, nu actief bij Manchester City, speelde zelfs tot onder 21-niveau voor Ierland. Als vijftienjarige wees hij de Engelse bond af en gaf de voorkeur aan Ierland. Toch koos hij in 2015, na lange interesse vanuit Engeland, voor de Engelse ploeg. Declan Rice volgde een soortgelijk pad. Hij speelde drie keer voor het Ierse seniorenteam in vriendschappelijke wedstrijden. Omdat dit geen officiële interlands waren, maakte hij uiteindelijk in 2019 de overstap naar Engeland.

Waarom mochten Rice en Grealish uitkomen voor Ierland?

Beide spelers konden voor Ierland spelen omdat ze Ierse grootouders hebben. Grealish werd geboren in Birmingham en Rice in Londen, maar hun familiegeschiedenis gaf hen de optie om voor Ierland uit te komen. Desondanks kozen beide sterren voor een toekomst bij Engeland, waarmee ze nu grote successen boeken op het internationale toneel.