Pavlidis en co. krijgen nieuwe trainer: dit is de opvolger van Schmidt bij Benfica

Pavlidis en co. krijgen nieuwe trainer: dit is de opvolger van Schmidt bij Benfica
6 september om 10:40
Laatste update: 6 september om 12:21

Bruno Lage is opnieuw aangesteld als hoofdcoach van Benfica, waarmee de Portugezen kiezen voor een oude bekende. De Nederlander Mark van Bommel stond ook op de lijst van kandidaten, maar de voorkeur ging uit naar Lage.

Lage was eerder van januari 2019 tot juni 2020 al hoofdtrainer bij Benfica. De oefenmeester keert terug naar Lissabon om de ontslagen Roger Schmidt te vervangen. De oud-trainer van PSV werd na een teleurstellende start van het seizoen ontslagen. Benfica staat momenteel zevende met slechts zeven punten uit vier wedstrijden. Lage leidde Benfica in 2019 al naar het kampioenschap en won de Portugese Supercup, maar vertrok daarna om zijn geluk te beproeven bij Wolverhampton Wanderers en Botafogo.

Voorzitter Rui Costa zei dat de keuze voor Lage snel gemaakt was. "Hij heeft het juiste profiel om het team te leiden. Hij kent de club goed en heeft al prijzen gewonnen met Benfica." Benfica hoopt dat Lage het tij kan keren en opnieuw successen kan boeken, zowel in de competitie als in de Champions League, waar ze Feyenoord treffen.