Dit is wanneer De Bruyne verwacht te stoppen als international van België

Dit is wanneer De Bruyne verwacht te stoppen als international van België
6 september om 11:00
Laatste update: 6 september om 12:21

Kevin De Bruyne heeft in een interview met Het Laatste Nieuws openhartig gesproken over zijn toekomst als Rode Duivel. De middenvelder van Manchester City, die al sinds 2010 deel uitmaakt van de nationale ploeg, geeft aan dat hij waarschijnlijk na het WK 2026 afscheid neemt van het internationale voetbal.

"Of dit mijn laatste campagne is? Waarschijnlijk wel", zegt De Bruyne tegenover Het Laatste Nieuws. "Ik denk dat ik al lang genoeg aan het gaan ben. En nog altijd doe. Mijn keuze staat nog niet vast. Ik weet niet hoe ik me over twee jaar zal voelen, maar laat ons realistisch zijn. In 2026 zal ik 35 zijn. Cristiano en Modric blijven maar gaan, maar de meeste mensen zijn niet zo."

De Bruyne overwoog na het afgelopen EK heel even om te stoppen, maar besloot toch door te gaan bij de Rode Duivels. "Ik voel me nog goed. En als je nog het WK wil spelen, kan je niet zeggen dat je een jaar niet meer beschikbaar bent en vervolgens toch weer opgeroepen wil worden. Dat ga ik nooit doen. Dat is niet correct naar de groep toe."

Naast zijn internationale toekomst, sprak De Bruyne ook over de drukke speelkalender bij Manchester City. “Ik kan zeggen wat ik wil... Uiteindelijk heb ik daar toch niets over te beslissen”, aldus de Belg, die met extra Champions League-wedstrijden en een WK voor clubs te maken krijgt. “Als alle sterren zeggen dat het te veel wordt, dan vinden ze wel andere spelers die nog maar twintig jaar zijn en dat ritme wel aankunnen.”