Koeman lijkt eerste basisspeler tegen Bosnië te verklappen:

Koeman lijkt eerste basisspeler tegen Bosnië te verklappen: "Hij is er klaar voor"

6 september om 14:27
Laatste update: 6 september om 14:27

Joshua Zirkzee mocht afgelopen zomer op het laatste moment mee met Oranje naar het EK, maar moest het op het toernooi doen met een bijrol. De spits van Manchester United lijkt zich echter tegen Bosnië en Herzegovina op te mogen maken voor een basisplaats. 

Zirkzee maakt zijn opwachting bij Oranje als speler van Manchester United, maar bondscoach Ronald Koeman ziet in hem nog steeds dezelfde speler die indruk maakte tijdens het EK. Tijdens de persconferentie voorafgaand aan het Nations League-duel tegen Bosnië & Herzegovina was Koeman duidelijk over Zirkzee's ontwikkeling.

"Nee, niet anders", antwoordde Koeman toen hem gevraagd werd of Zirkzee veranderd is na zijn transfer naar Manchester United. "Toen hij kwam bij het EK vond ik zijn inbreng op het veld zeer positief. Het is duidelijk dat wanneer je een stap maakt naar een grote club, dat er veel meer gebeurt. Het is een positie waarin we een aantal mogelijkheden hebben. Die mogelijkheden zal ik gaan zien."

Of Zirkzee klaar is voor een basisplaats, was volgens Koeman geen vraag meer. "Daar is hij klaar voor", bevestigde de bondscoach, zonder te verklappen of de spits daadwerkelijk in de basis zal starten in het aankomende duel. Koeman gaf aan dat hij de opties in de aanval nog zal bekijken.