Dit zegt Koeman over de harde woorden van Bergwijn: "Ik gaf hem altijd kansen"

6 september om 14:17
Laatste update: 6 september om 15:28

Ronald Koeman heeft zich op de persconferentie uitgelaten over de situatie van Steven Bergwijn. De aanvaller gaf vrijdagochtend in De Telegraaf aan niet meer onder bondscoach Koeman te willen spelen voor Oranje. 

Koeman sprak op de vorige persconferentie harde woorden over de overstap van Bergwijn van Ajax naar Al-Ittihad in Saudi-Arabië. "Het is logisch dat hij reageert, top. Inhoudelijk hoef ik het er niet meer over te hebben. Het raakt me niet."

Spijt heeft Koeman niet over de woorden die hij sprak over de stap van Bergwijn. "Ik heb het over een sportieve ambitie. En veel meer heb ik niet gezegd. Als ik had gezegd dat ik vind dat dit een sportieve stap was voor hem, was ik ongeloofwaardig geweest." 

Bergwijn uitte ook kritiek op de communicatie van Koeman. De aanvaller kreeg geen belletje en moest via de media vernemen dat hij niet meer in de plannen van de bondscoach voor kwam. "Waarom ik hem niet gebeld heb? Veel spelers bellen mij als ze een stap maken. Ik heb verder totaal geen problemen met Steven. Ik heb hem altijd de kans gegeven, zelfs afgelopen zomer. Maar dat is onbelangrijk op het moment."