Zo kijkt Nations League-tegenstander Bosnië naar het Nederlands elftal

Zo kijkt Nations League-tegenstander Bosnië naar het Nederlands elftal
6 september om 19:10

Zaterdagavond staat Nederland in de Nations League tegenover Bosnië en Herzegovina. De Bosniërs lijken niet onder de indruk te zijn van de reputatie van Oranje. In aanloop naar de wedstrijd klinken er optimistische geluiden vanuit het kamp van Bosnië. Hoewel ze zich bewust zijn van de kracht van Nederland, geloven ze in hun kansen om te verrassen.

Edin Džeko, de aanvoerder en absolute sterspeler van Bosnië, ziet het duel als een belangrijke test voor zijn team. "Als we met hetzelfde vuur spelen als op de trainingen, dan komt het zeker goed", zegt de spits. Hij benadrukt dat Nederland een sterke selectie heeft, zeker na het bereiken van de halve finale van het EK. "Ze hebben kwaliteit, maar ook wij hebben talent, vooral met onze jonge spelers. Het zal tijd kosten voordat de nieuwe jongens zich volledig aanpassen, maar ik ben ervan overtuigd dat we beter worden naarmate de wedstrijden vorderen."

Bondscoach Sergej Barbarez is ook voorzichtig optimistisch. Hij erkent dat Bosnië voor een zware taak staat, zeker nu enkele ervaren krachten ontbreken. "Sead Kolašinac is geblesseerd, en Anel Ahmedhodzic moest ons ook verlaten vanwege een blessure. Maar we blijven gefocust op wat we wel kunnen brengen", aldus Barbarez. Hij benadrukte dat de ploeg probeert het beste van zichzelf te laten zien, ondanks de zware poule met verder Duitsland en Hongarije. "Nederland is een team dat zelfs in mindere wedstrijden iemand heeft die de wedstrijd beslist. Dat maakt het moeilijk, maar we gaan ons best doen."

De Bosniërs zijn sinds begin deze week in Eindhoven om zich voor te bereiden op het duel. De sfeer is volgens Džeko goed, en ondanks de tegenstand is het geloof in een goede prestatie aanwezig. Voor Bosnië, dat in een overgangsfase zit met veel nieuwe spelers, is de wedstrijd een serieuze graadmeter. Nederland - Bosnië begint zaterdagavond om 20.45 uur in het Philips Stadion. VoetbalNieuws doet te zijner tijd live verslag.