Waarom wordt het Nations League-duel Israël - Italië in Boedapest gespeeld?

Waarom wordt het Nations League-duel Israël - Italië in Boedapest gespeeld?

6 september om 23:20

De UEFA Nations League-wedstrijd tussen Israël en Italië zal op 9 september 2024 niet in Israël zelf plaatsvinden, maar in Boedapest, Hongarije. Deze keuze voor een neutrale locatie is opvallend, aangezien Israël normaal gesproken zijn thuiswedstrijden altijd in eigen land afwerkt. Toch zijn er bijzondere omstandigheden die de voetbalbond hebben doen besluiten om uit te wijken naar een andere speelplaats. VoetbalNieuws vertelt je waarom.

Waarom wordt Israël - Italië in Hongarije gespeeld?

De oorzaak ligt in de toenemende onrust in Israël. Door de oorlog tussen Israël en Hamas is de veiligheid in het land niet langer gegarandeerd. Als gevolg hiervan hebben internationale sportorganisaties zoals de UEFA en FIFA besloten dat de nationale teams en clubs van Israël hun wedstrijden op neutraal terrein moeten spelen. Dit is om de veiligheid van spelers, staf en supporters te waarborgen.

Waar wordt Israël - Italië gespeeld?

Boedapest, en specifiek de Bozsik Arena, is gekozen als gaststad voor deze wedstrijden. De Hongaarse hoofdstad biedt een veilige en gemakkelijk toegankelijke locatie voor internationale competities, waardoor deze een logische keuze is voor het onderbrengen van de verplaatste duels van Israël. De wedstrijd begint maandagavond om 20.45 uur.