Dit zegt Zirkzee over de kansen op een basisplek bij het Nederlands elftal

Dit zegt Zirkzee over de kansen op een basisplek bij het Nederlands elftal
7 september om 07:35
Laatste update: 7 september om 08:17

Door de afwezigheid van Memphis, maakt Joshua Zirkzee een grote kans om zaterdag aan de aftrap te verschijnen als spits van het Nederlands elftal. De spits van Manchester United heeft deze interlandperiode de concurrentie van Wout Weghorst en Brian Brobbey, maar beide spelers speelden nog weinig wedstrijden dit seizoen. In De Telegraaf spreekt Zirkzee over zijn kansen bij Oranje. 

Zirkzee wordt steeds vaker genoemd als de eerste spits van het Nederlands elftal, zeker nu Memphis Depay zonder club zit. De 22-jarige aanvaller van Manchester United heeft pas vier minuten voor Oranje gespeeld, maar droomt ervan de vaste spits te worden. "Uiteindelijk is het mijn doel om de eerste spits van Oranje te worden. Dat is de jongensdroom van ieder jongetje in Nederland", aldus Zirkzee tegenover De Telegraaf.

Zijn transfer naar Manchester United voor 42,5 miljoen euro heeft Zirkzee in de schijnwerpers gezet. De spits debuteerde als matchwinner tegen Fulham, maar de daaropvolgende nederlagen tegen Brighton en Liverpool zorgden voor een moeilijke start voor Manchester. Uited. "De manier waarop je thuis van Liverpool verliest, is schandalig. Het is geen Bologna, waar zo’n nederlaag misschien makkelijker te verteren is. Als je bij Manchester United speelt dan vindt iedereen dat je gewoon moet winnen", aldus de spits, die kritisch naar zijn eigen spel kijkt. "Ik had tegen Liverpool een goaltje mee moeten pikken. Ik kreeg twee kansen die er echt in hadden gemoeten."

Zirkzee ziet dat hij sinds zijn tijd bij Bayern München de nodige stappen heeft gemaakt in zijn ontwikkeling. "Bij Bayern was ik nog een jong jochie. Nu heb ik meer ervaring, meer wedstrijden in de benen. Ik denk dat ik volwassener ben geworden", zegt hij. De aanvaller is de afgelopen jaren steeds meer gaan richten op productiviteit. "Ik houd van goed voetbal, maar ik kom tot het besef dat het uiteindelijk mijn job is om doelpunten te maken."

Bondscoach Ronald Koeman ziet een open plek voorin en is benieuwd wie de spitspositie oppakt. Zirkzee is echter nuchter over de kans op zijn basisplek. "Ik kom hier om goed te trainen en net als bij het EK mezelf van mijn beste kant te laten zien en dan is de keuze aan de bondscoach."