Deze scheidsrechter heeft de leiding over de wedstrijd Nederland - Bosnië

Deze scheidsrechter heeft de leiding over de wedstrijd Nederland - Bosnië
7 september om 08:50
Laatste update: 7 september om 09:15

Oranje trapt zaterdagavond zijn Nations League-campagne af met een thuiswedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke scheidsrechter de wedstrijd in goede banen moet gaan leiden. 

Het duel tussen Nederland en Bosnië en Herzegovina zal worden geleid door de Litouwse scheidsrechter Donatas Rumsas. Deze ervaren scheidsrechter is sinds 2016 actief in internationale competities namens FIFA en UEFA.

Rumsas maakte zijn Europese debuut in de UEFA Europa League in 2016 tijdens een wedstrijd tussen UE Santa Coloma en NK Lokomotiva Zagreb, die eindigde in een 1-3 overwinning voor de Kroaten. Sindsdien heeft hij wedstrijden geleid in toernooien als de UEFA Europa League en de UEFA Youth League.

Floot Donatas Rumsas al eerder Nederlandse teams? 

De ervaringen van Rumsas met Nederlandse teams zijn beperkt. De arbiter floot tweemaal een wedstrijd van PSV. Beide keren wisten de Eindhovenaren het duel winnend afgesloten. In het verleden floot Rumsas ook één wedstrijd van Vitesse, die verloren ging en had hij de leiding in een verloren wedstrijd van Oranje Onder-17. 

De UEFA Nations League-wedstrijd tussen Nederland en Bosnië-Herzegovina wordt op zaterdag 7 september om 20:45 uur in het Philips Stadion gespeeld en is live te zien op NPO 1.