'Dit is waarom spelers pleiten voor Carsley als bondscoach van Engeland'

'Dit is waarom spelers pleiten voor Carsley als bondscoach van Engeland'
7 september om 10:20

Na het EK zwaaide Gareth Southgate na acht jaar af als bondscoach van Engeland. Lee Carsley nam de functie op interimbasis over en volgens The Telegraph zijn steeds meer spelers overtuigd van de kwaliteiten van de oefenmeester. 

Carsley wint steeds meer steun om de vaste manager van het Engelse nationale team te worden. Spelers uit de selectie, waaronder Nottingham Forest-middenvelder Morgan Gibbs-White, geloven volgens het medium dat Carsley de juiste persoon is voor de job vanwege zijn tactisch inzicht en uitstekende omgang met spelers.

Carsley heeft ervaring met veel jonge spelers in de huidige selectie en zijn leiderschapsstijl wordt vergeleken met die van voormalig bondscoach Gareth Southgate. Ondanks zijn beperkte ervaring als clubtrainer, geloven de spelers dat Carsley het team verder kan brengen. De trainer boekte vorig jaar succes met het winnen van het EK Onder-21, waar hij een verdedigend solide team neerzette. "Tactisch is hij heel sterk", zegt Gibbs-White. "We incasseerden geen enkel doelpunt tijdens het EK, dat zegt veel. Hij is de perfecte man voor deze job en zijn persoonlijke aanpak is uitstekend", aldus de middenvelder tegenover The Telegraph

Carsley’s betrokkenheid bij de spelers op zowel professioneel als persoonlijk vlak wordt gezien als een van zijn sterke punten. Zijn aanstelling zou kunnen zorgen voor een nieuwe impuls na acht jaar Southgate, terwijl het team voortbouwt op eerdere successen, aldus het medium.