Om deze reden zal interim-bondscoach Carsley het Engelse volkslied niet meezingen

Om deze reden zal interim-bondscoach Carsley het Engelse volkslied niet meezingen
7 september om 11:40
Laatste update: 7 september om 11:44

Lee Carsley is na het EK aangesteld als interim-bondscoach als vervanger van Gareth Southgate. De oefenmeester zal zaterdagavond tegen Ierland voor het eerst op de bank plaatnemen als eindverantwoordelijke voor The Three Lions. Carsley heeft laten weten niet te zullen meezingen met het volkslied van Engeland tijdens zijn debuut. VoetbalNieuws.nl vertelt je waarom. 

Waarom zal Carsley het Engelse volkslied niet meezingen? 

Carsley speelde veertig interlands voor Ierland, vanwege zijn Ierse afkomst via zijn grootmoeder. Dit maakt de wedstrijd tegen Ierland extra beladen voor de voormalig middenvelder. Ondanks zijn aanstelling als interim-bondscoach van Engeland, blijft hij trouw aan zijn eigen routine. "Als speler zong ik nooit mee met het volkslied. Ik ben altijd gefocust op mijn eerste actie. Die routine wil ik als coach ook niet veranderen", aldus Carsley tegeover The Telegraph. Ook bij Jong Engeland hield hij vast aan deze gewoonte.

Hoe reageert de Engelse media op het niet meezingen van Carsley? 

Engelse media reageren verontwaardigd. The Daily Mail noemde zijn beslissing een 'schokkende onthulling', terwijl The Mirror voorspelde dat een deel van de fans 'woedend' zal zijn. Carsley's voorganger, Gareth Southgate, stond er juist om bekend het volkslied luidkeels mee te zingen. Carsley sluit zich hiermee aan bij coaches als Fabio Capello, die om principiële redenen ook niet meezongen met het volkslied van het land waar zij bondscoach van zijn.